torstai 9. heinäkuuta 2015

Kuvakulma makuuhuoneesta


Makuuhuone taitaa olla niitä harvoja huoneita, mihin olen tyytyväinen tällä hetkellä (ainakin osittain, koska peililiukuovet on mun maanpäälinen helvetti..) Juurikin tästä makuuhuoneesta poistimme tapetin, juuri sellaisen kiekuraisen ja isokuvioisen, sellasen tapetin mitä vieläkin jotkut kai pitää ''muotitapettina''.  Ei siinä jos tykkää, mutta musta se vaan oli yksinkertaisesti ruma.


Ne peililiukuovet, meinasin ottaa oikein kuvan niitten kauheudestaan, en pystynyt. Makuuhuone tuntuu levottomalta ja mikä ois mukavempaa unettomana yönä kun tuijotella itseään niistä? Oon nyt tässä parisen kuukautta tehnyt loistavaa myyntipuhetta miehelle niitten vaihtamisesta. Niinkin loistavaa, ettei ole vielä suostunut. Toisena vaihtoehtona on ollut etsiä pätevä maalari, jolla olisi kunnon maalausvälinet ja se maalaisi ne ovet ruiskulla, jotta lopputuloksesta tulisi paras. Maali vaan on siitä huono, että kun se tekee kalvon tuohon peilipinnalle on vaarana että maalipintaan tule naarmuja ja liukuovet näyttäisi vähän ajan päästä epäsiisteiltä. Alustavien laskelmien mukaan valkoiset perus kalusteovet maksaisi mekaanismien kanssa n.200e. Oon ajatellut sitäkin että vaihdan salaa ovet joku päivä tai että ne ihan vaan vahingossa menisivät rikki.
 


 Makuuhuoneen loppu kalustus onkin haalittu kirppareilta, vanha koulukaappi on minun. Se on kaikista huonekaluista minun lemppari sillä siihen liittyy tarina peruskoulun ensimmäisiltä vuosilta. Aloitin peruskouluni pienen pienessä kyläkoulussa, meitä oli enimmillään n.24 oppilasta, lopulta vain 12 oppilasta, enkä tarkoita lukumäärällä luokkaa vaan kaikkia koulun oppilaita. Koulun eteisessä oli vanha kaappi, missä säilytettiin pesäpallo tarvikkeet, kaapin kylessä oli mailoille teline, kaapin sisälle oli dymolla kirjoitettu ''räpylät'' ja ''pallot''. Kun olin kotipaikkakunnalla käymässä päätin käydä paikallisella kirpparilla, ei ollut itku kaukana kun näin vanhan kaapin jonka sivuun oli ruuvattu pesäpallomailoille teline ja sisältä löytyi vieläkin nuo dymo tarrat. Ajattelin, että miun on pakko saada tuo kaappi matkaan, hinnalla millä hyvänsä. Kaapin hintalappuun oli lätkäisty -50%  ja kaappi lähti mukaan ja sain jopa myyjältä ilmaisen kotiin kuljetuksen toiselle paikkakunnalle kun hänellä oli seuraavan kerran käyntiä täällä päin. 
Sängynrunko on tehty navetan vintiltä löytyneistä hirsistä ja laudoista, käsitelty rautasulfaatilla. Minä suunnittelin rungon ihan itse, olisin halunnut, että laudat olisi saanut sinne parrun sisään, mutta kotonamme kun ei sattunut olemaan puusepän verstasta jouduimme tyytymään tähän ratkaisuun. Tämä myös oli ensimmäinen ihan itse suunniteltu huonekalu, ehkäpä jatkankin koulutusta ja alan muotoilijaksi.Tuoli on ajelehtinut keittiöstä makkariin, yöpöytänä tuoli onkin hyvä ja valmistujais lahjaksi saatu block valaisin on ollut toimittamassa yövalaisimen virkaa.


-heidi


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti